Eurovision Song Contest : The National Final : Albania 2017 : ESC-History

National Final : Albania 2017

# Artist Title Points Place


Final | 23 December 2016
1 Franc Koruni Macka 12 11
2 Lorela Me Ty 8 12
3 Xhesika Polo Eva Jam Unë 5 14
4 XUXI Metropol 30 5
5 Fabiola Agalliu & Agnesa Çavolli Shkon E Vjen 7 13
6 Dilan Reka Mos Harro 50 3
7 Lindita Halimi Botë 85 1
8 Flaka Krelani Osiris 30 5
9 Rezarta Smaja Pse Prite Gjatë 24 7
10 Edea Demaliaj Besoj Në Ëndrra 23 9
11 Yll Limani Shiu 50 3
12 LYNX Sot 14 10
13 Orges Toçe Shi Diamantësh 24 7
14 Genc Salihu Këtu 54 2


Semi-Final 1 | 21 December 2016
1 Flaka Krelani Osiris Finalist
2 Xhejni Lito Pritja
3 Genc Salihu Këtu Finalist
4 Erlind Zeraliu Dhimbja E Gëzimit
5 Xhesika Polo Eva Jam Unë Finalist
6 Festina Mejzini Atje Lart
7 Edea Demaliaj Besoj Në Ëndrra Finalist
8 Neki Emra Dashuri Dhe Urrejtje
9 Yll Limani Shiu Finalist
10 Franc Koruni Macka Finalist
11 Orges Toçe Shi Diamantësh Finalist
12 LYNX Sot Finalist


Semi-Final 2 | 22 December 2016
1 Elson Braha Edhe Një Herë
2 Lorela Me Ty Finalist
3 Tiri Më Zgjo
4 Fabiola Agalliu & Agnesa Çavolli Shkon E Vjen Finalist
5 Rezarta Smaja Pse Prite Gjatë Finalist
6 Dilan Reka Mos Harro Finalist
7 Albulena Jashari Fjalët Ia Lë Zemrës
8 XUXI Metropol Finalist
9 Luka & Serxhio Hajdini Koha Plaket
10 Classic BOYS Dashuria Për Jetën
11 Linda Rukaj Vija E Lumit
12 Lindita Halimi Botë Finalist


National Finals for : Albania


2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Total : 20


National Finals for : 2017


Albania Belarus Denmark Estonia Finland Georgia Germany Greece Hungary Iceland Latvia Lithuania Malta Moldova Norway Poland Portugal Romania Slovenia Spain Sweden Switzerland Ukraine United Kingdom
Total : 24