Eurovision Song Contest : The National Final : Albania 2016 : ESC-History

National Final : Albania 2016

# Artist Title Points Place


Final | 27 December 2015
1 Sigi Bastri Engjëll I Lirë
2 Klodian Kaçani & Rezarta Smaja Dashuri Në Përjetësi 4
3 Dilan Reka Buzëqesh 7
4 Adrian Lulgjuraj Jeto Dhe Ëndërro
5 Erga Halilaj Monolog
6 Evans Rama Flakë 10
7 Jozefina Simoni Një Det Me Ty
8 Egert Pano Mos Ik
9 Genc Tukiçi Sa Të Dashuroj
10 Kozma Dushi Një Kafe
11 Luiz Ejlli Pa Mbarim
12 Teuta Kurti Në Sytë E Mi 8
13 Besa Krasniqi Liroje Zemrën
14 Nilsa Hysi Asaj 6
15 Kristi Popa Ajo Çfarë Ndjej
16 Flaka Krelani S’je Për Mua 3
17 Enxhi Nasufi Infinit 5
18 Lindi Islami Për Një Mrekulli
19 Florent Abrashi Të Ndjek Çdo Hap
20 Eneda Tarifa Përrallë 1
21 Renis Gjoka Ato Që S’ti Them Dot 9
22 Aslajdon Zaimaj Merrmë Që Sot 2


Semi-Final 1 | 25 December 2015
1 Egzon Pireci Triumf
2 Simbol Artiste
3 Voltan Prodani Dëgjoje Këngën O Atë
4 Adrian Lulgjuraj Jeto Dhe Ëndërro Finalist
5 Sigi Bastri Engjëll I Lirë Finalist
6 Dilan Reka Buzëqesh Finalist
7 Luiz Ejlli Pa Mbarim Finalist
8 Nilsa Hysi Asaj Finalist
9 Orgesa Zaimi Një Shishe Në Oqean
10 Erga Halilaj Monolog Finalist
11 Florent Abrashi Të Ndjek Çdo Hap Finalist
12 Teuta Kurti Në Sytë E Mi Finalist
13 Kozma Dushi Një Kafe Finalist
14 Aslajdon Zaimaj Merrmë Që Sot Finalist
15 Egert Pano Mos Ik Finalist


Semi-Final 2 | 26 December 2015
1 Kristi Popa Ajo Çfarë Ndjej Finalist
2 Klodian Kaçani & Rezarta Smaja Dashuri Në Përjetësi Finalist
3 Revolt Klan Dashurinë S’e Gjejmë Dot
4 Jozefina Simoni Një Det Me Ty Finalist
5 Andi Tanko Dielli Vazhdon Të Më Ngrohë
6 Niku & Entela Zhula Muza
7 Genc Tukiçi Sa Të Dashuroj Finalist
8 Evans Rama Flakë Finalist
9 Besa Krasniqi Liroje Zemrën Finalist
10 Enxhi Nasufi Infinit Finalist
11 Flaka Krelani S’je Për Mua Finalist
12 Renis Gjoka Ato Që S’ti Them Dot Finalist
13 Lindi Islami Për Një Mrekulli Finalist
14 Eneda Tarifa Përrallë Finalist
15 Klajdi Musabelliu Ndodh Edhe Kështu

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Total : 20

Albania Austria Belarus Belgium Denmark Estonia Finland Georgia Germany Hungary Iceland Israel Latvia Lithuania Malta Moldova Norway Poland Romania Slovenia Spain Sweden Switzerland Ukraine United Kingdom
Total : 25