Eurovision Song Contest : The National Final : Albania 2018 : ESC-History

National Final : Albania 2018

# Artist Title Points Place


Final | 23 December 2017
1 Redon Makashi Ekzistoj 2
2 Festina Mejzini dhe Grupi NA Tjetër Jetë
3 Voltan Prodani Pse Të Desha
4 Denisa Gjezo Zemër Ku Je
5 Tiri Gjoci Orë E Ndaluar
6 Orgesa Zaimi Ngrije Zërin
7 Rezarta Smaja & Luiz Ejili Ra Një Yll
8 Artemisa Mithi E Dua Botën
9 Manjola Nallbani I Njeti Qiell
10 Inis Neziri Piedestal 3
11 Bojken Lako Sytë E Shpirtit
12 Mariza Ikonomi Unë
13 Eugent Bushpepa Mall 1
14 Elton Deda Fjalët


Semi-Final 1 | 21 December 2017
1 Elton Deda Fjalët Finalist
2 Mariza Ikonomi Unë Finalist
3 Endri & Stefi Prifti Mesazh
4 Evans Rama Gjurmët
5 David & Genc Tukiqi Të Pandarë
6 Voltan Prodani Pse Të Desha Finalist
7 Eugent Bushpepa Mall Finalist
8 Rezarta Smaja & Luiz Ejili Ra Një Yll Finalist
9 Bojken Lako Sytë E Shpirtit Finalist
10 Manjola Nallbani I Njeti Qiell Finalist
11 Redon Makashi Ekzistoj Finalist


Semi-Final 2 | 22 December 2017
1 Orgesa Zaimi Ngrije Zërin Finalist
2 Denisa Gjezo Zemër Ku Je Finalist
3 Na & Festina Mejzini Tjetër Jetë Finalist
4 Lorela Sejdini Pritëm Edhe Pak
5 Artemisa Mithi E Dua Botën Finalist
6 Ergi Bregu Bum Bum
7 Akullthyesit Divorci
8 Xhesika Polo Përjetë
9 Inis Neziri Piedestal Finalist
10 Tiri Gjoci Orë E Ndaluar Finalist
11 Lynx Vonë


National Finals for : Albania


2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Total : 20


National Finals for : 2018


Albania Armenia Belarus Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Hungary Iceland Latvia Lithuania Malta Moldova Montenegro Netherlands Norway Poland Portugal Romania San Marino Serbia Slovenia Spain Sweden Switzerland Ukraine United Kingdom
Total : 29