Eurovision Song Contest : The National Final : Albania 2005 : ESC-History

National Final : Albania 2005

# Artist Title Points Place


Final
1 Kujtim Prodani Ndryshe E Shikoj
2 Redoma Makashi Ndjenjë
3 Rovela Stefa Kthehem Prap
4 Sajmir & Enkela Braho Para Se Te Vish Në Këte Bote
5 Joe Artid Fejzi Me Ty
6 Tergita Gusta Me Ty, Pa Ty
7 Marsida Saraçi Më Duaj Gjatë
8 Luis Ejlli Hëna Dhe Yjet Dashurojnë 2
9 Jualian Lekoçaj Do Të Fal
10 Mariza Ikonomi Kur Dashuron
11 Samanta Karavella Buzëqeshje
12 Ledina Çelo Nëser Shkoj 1
13 Jonida Maliqi Frikem Se Më Pëlqen 3
14 Klaidi Musabelliu Puthjen Nuk Ta Kam Harruar
15 Monika Trungu Ti Më Bën Të Pasur
16 Rosela Gjylbegu & Arbër Arapi Pëshpëritje Zemrash
17 Vesa Luma, Teuta, Kurti, Rona Nushliu Flakareshë
18 Ingrid Jushi Vetëm Një Natë


Semi-Final 1
1 Marsida Saraçi Më Duaj Gjatë Finalist
2 Jualian Lekoçaj Do Të Fal Finalist
3 Stela Risto Vështirë Të Flas
4 Aleksia Jani Zotit
5 Soni Eja Në Ballkan
6 Aurel Thëllimi Erë E Marrë
7 Rovela Stefa Kthehem Prap Finalist
8 Floriana Muça Përtej Dashurisë
9 Vesa Luma, Teuta, Kurti, Rona Nushliu Flakareshë Finalist
10 Joe Artid Fejzo Me Ty Finalist
11 Besiana Mehmeti Grafike
12 Mariza Ikonomi Kur Dashuron Finalist
13 Klaidi Musabelliu Puthjen Nuk Ta Kam Harruar Finalist
14 Jonida Maliqi Frikem Se Më Pëlqen Finalist
15 Agim Poshka Të Kam S’të Kam
16 Rosela Gjylbegu & Arbër Arapi Pëshpëritje Zemrash Finalist


Semi-Final 2
1 Barbana Dini Jeta Këtu S’mbaron
2 Kujtim Prodani Ndryshe E Shikoj Finalist
3 Olsa Spata Pritje
4 Shpat Kasapi Jam Dhe Kam
5 Monika Trungu Ti Më Bën Të Pasur Finalist
6 Samanta Karavella Buzëqeshje Finalist
7 Çlirim Denaj Ti Ike
8 Tergita Gusta Me Ty, Pa Ty Finalist
9 Luis Ejlli Hëna Dhe Yjet Dashurojnë Finalist
10 Elsida Sinaj Harresë Kujtimesh
11 Sajmir Çili Endërr E Gjallë
12 Redon Makashi Ndjenjë Finalist
13 Ingrid Jushi Vetëm Një Natë Finalist
14 Kozma Dushi & Ermira Kola Të Bashkëjetoj Me Ty
15 Ledina Çelo Nëser Shkoj Finalist
16 Sajmir & Enkela Braho Para Se Te Vish Në Këte Bote Finalist


National Finals for : Albania


2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Total : 20


National Finals for : 2005


Albania Andorra Austria Belarus Belgium Bosnia-Herzegovina Bulgaria Croatia Cyprus Denmark Estonia Finland France FYR Macedonia Germany Greece Hungary Ireland Israel Latvia Lithuania Malta Moldova Netherlands Norway Poland Romania Russia Serbia-Montenegro Slovenia Spain Sweden Turkey Ukraine United Kingdom
Total : 35